Satın Almadan Önce Yangın Kapısı Things To Know

Wiki Article

Yangın merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarısının elden çatı dışına açılması gerekir.

Cam yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, pencere malzemesinden mefultır ve çoğunlukla çağdaş binalarda kullanılır.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının özge bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emniyetli bir şekilde binayı ayrılma etmelerini sağlamlar.

FEZA Sistem Odası Yangın Kapısı: Tertibat odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının semtı saf otomasyon sistemlerine yaraşır aksesuarlarla donatılmıştır. Model odası yangın bapları camlı mümkün.

Yangın merdivenlerinin kullanıma akla yatkın şekilde boş bulundurulmasından, çatı yahut teamülyeri sahibi ve yöneticileri sorumludur.

Adı yangın merdiveni olsa da sel ve yer sarsıntısı afetlerinde bile en yakın merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların olmazsa olmazlarındandır. Emin bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın bireyını kurtardığında henüz âlâ anlaşılacaktır.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, adi yangın çıkış kapısı olarak yeğleme edilebilir.

Dünya üzerinde yangın dair; konutlar da dahil başlamak üzere yangın dayanımlı kapı kullanılması mecburi olduğundan en geniş standartlardan birisi BS yani İngiliz Standardıdır.

Yangın bapsı fiyatları konusunda önemli bir bekçi da, nitelikli bir yangın kapısının daha ali bir fiyatla satın aldatmaınmasının uzun vadede henüz iktisadi olabileceğidir. Çünkü kaliteli bir yangın bapsı, yangın sırasında henüz uzun süre dayanır ve henüz az tamir gerektirir.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın bapsı genellikle 60 an, B sınıfı bir yangın bapsı ise 30 dakika süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Başkaca, astım ve bronşit kadar solunum yolu emrazıyla birliklı olan tütün solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Sosyal adisyon ile giriş yap Google Twitter Feysbuk Apple Şifre Tecdit Şifre restorasyon kontaksını yangın kapısı gönderebilmemiz kucakin elektronik posta adresinize ihtiyacımız var.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; yamaç adetsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde temel olarak yangı merdiveni bulunması gereken yapılar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın Kapısı Kilidi kapının spontane kapanması ile beraberinde devreye giren, ısı ve tütünın diğer tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Kapısı pıtrakı sıkıcaya kapanmaktadır.

Report this wiki page